Alcomij zet grote stap naar duurzame toekomst met nieuwbouw bedrijfshallen

Gepubliceerd op: 14-10-2024

BRON: Alcomij

Na jarenlange voorbereiding zijn wij verheugd te kunnen melden dat de bouw van nieuwe bedrijfshallen in ‘s-Gravenzande van start gaat. Op 11 oktober 2024 is het contract officieel ondertekend door Peter Brugman (op de afbeelding rechts op de voorgrond, Directeur Bedrijfsruimten Heembouw) en Marco Koese (links op de voorgrond, Directeur Alcomij) waarmee een belangrijke mijlpaal is bereikt in dit project. Op de foto ook Marc Hilgersom (links, Commercieel Manager Heembouw) en Gerard Hordijk (rechts, Inkoop Manager en projectleider binnen Alcomij).

Waarom nieuwe hallen?

De huidige bedrijfshallen hebben hun beste tijd gehad en voldoen niet meer aan de huidige veiligheids- en duurzaamheidsstandaarden. Met de nieuwbouw willen we niet alleen een veilige werkomgeving creëren, maar ook onze positie als marktleider in de kasbouw verder versterken o.a. door het verhogen van de efficiency met deze productiehallen.

Duurzame toekomst

De nieuwe bedrijfshallen worden ontworpen met het oog op een duurzame toekomst. We streven naar een gebouw dat energiezuinig is en minimale impact heeft op het milieu. Dit past naadloos bij onze visie op duurzame voedselproductie.

Betrokkenheid buurtbewoners

We vinden het belangrijk om onze buurtbewoners te betrekken bij dit project. Daarom hebben we een informatiebijeenkomst georganiseerd waar we onze plannen hebben toegelicht. De reacties waren overwegend positief. Gedurende de bouwperiode zullen we de buurtbewoners regelmatig op de hoogte houden van de voortgang.

Planning

De sloop van de oude hallen en de bouw van de nieuwe hallen zullen naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen. We starten in november 2024 en verwachten de nieuwe hallen in november 2025 in gebruik te kunnen nemen.

Een nieuwe fase

Met de bouw van deze nieuwe bedrijfshallen slaan we een nieuw hoofdstuk op in de geschiedenis van Alcomij. We kijken uit naar de toekomst en de mogelijkheden die deze nieuwe faciliteit ons biedt om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.