Technieken combineren? Bij Hordijk Zevenhuizen werken ze samen met Zaandam. De opdracht: een duurzame variant van een bestaande saladeverpakking voorzien van een tamper-evident sluiting.”

De vraag kwam eind 2019 van Colruyt België waar ze gebruik maakten van twee soorten verpakkingen. Wim, indertijd accountmanager bij Hordijk Spuitgietverpakkingen in Zevenhuizen, licht toe: “De eerste variant was een spuitgietbakje met spuitgietdeksel en een tamper-evident sluiting (breeklip op het deksel). De tweede was een thermovorm bakje met thermovorm deksel, voorzien van een seal. Het breeklipje en de seal geven voor de consument de zekerheid dat de verpakking na productie niet open is geweest. Colruyt België was op zoek naar een partij die in korte tijd een nieuw concept kon ontwikkelen. Ze wilde graag naar één ontwerp voor de verpakking: lichter, duurzamer en tegen een lagere kostprijs. Daarnaast zochten ze een andere veiligheidssluiting.”

Door de coronacrisis konden we niet meer bij elkaar langsgaan, dus de telefoon en Skype werden de tools. Onze productontwikkelaars hebben hard gewerkt, waardoor op korte termijn een geweldig nieuw concept stond. Hordijk Zevenhuizen ontwikkelde een spuitgietdeksel met een speciale sluitnok en een breeklip. Hordijk Zaandam maakte een speciaal thermovorm bakje. Het deksel kan nu maar op één plaats geopend worden, door een lipje te breken.”

Colruyt België was meteen gecharmeerd van de presentatie van het concept én van de samenwerking tussen de twee Hordijk-vestigingen in Zevenhuizen en Zaandam. Wim licht toe:

“Het is ontzettend mooi dat we beide technieken in huis hebben. Dit is vrij uniek in de markt.”

Vervolgens hebben we Colruyt België 3D-geprinte modellen toegestuurd. Iets écht zien en voelen, is natuurlijk het allerbeste.”

Op 18 mei 2020 was het zover: het tekenen van het contract. Het contract is gesloten tussen Hordijk en tussenpartij Brabopak, in opdracht van Colruyt België. Aldus Wim: “Een mooi eerste resultaat van een geslaagde Hordijk-samenwerking. Daar zijn we trots op. En dit is natuurlijk nog maar het begin.”

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.