Hordijk Zaandam en groentesnijder Koninklijk Vezet gaan samen al méér dan 25 jaar terug. In deze periode is er een intensieve samenwerking ontstaan waarbij onderling vertrouwen van doorslaggevend belang is. Samen zijn er al de nodige succesvolle productinnovaties verwezenlijkt, zoals de introductie van de maaltijdsalade. Een belangrijk doel van de samenwerking is om de gezamenlijke klant Albert Heijn van dienst te zijn en te blijven verassen

Vanuit Koninklijke Vezet is inkoper Sander van Veen alweer acht jaar de vaste contactpersoon en sparringpartner. Sander: “De productontwikkelingen en innovaties van de verpakkingen gaan snel. Zeker voor de producten die wij als Vezet leveren: vers gesneden groenten en fruit. Vooral de manier van verpakken, de materialen en de techniek daarvan.”

Regelmatig komen er vragen vanuit Albert Heijn voor een nieuw product. Hiermee gaan we samen aan de slag. De product developers van Hordijk of die van ons komen dan met een nieuw idee. Daarnaast nemen wij en Hordijk ook zelf initiatieven om producten te verbeteren en aan te passen.”

Kwaliteit voorop

Sander is blij met de aanpak van Hordijk en de kwaliteit waarvoor ze staan. “Voor ons is leverbetrouwbaarheid het allerbelangrijkste. En dat maakt Hordijk waar. Daarna volgen kwaliteit, innovatie en last but not least de prijs. Hierop houden we elkaar scherp. Om bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken, produceren we lichtere en dus dunnere schalen. Dit bekent wel dat het product kwetsbaarder kan worden. Terwijl de kwaliteit ook erg belangrijk is. Want hoe dunner de schaal, hoe kleiner de foutmarge. We zoeken dan samen naar een oplossing. Het is altijd een optimum tussen de schaal goed produceren en probleemloos verwerken.”

“Een mooie voorbeeld is een innovatie die een reductie van 18 procent, ofwel een besparing van 200.000 kilogram plastic heeft opgeleverd.

We hebben de verpakking dunner gemaakt en iets lager. Hierdoor passen er nu twee schalen op elkaar in de kratten van Albert Heijn, in plaats van één. Dat levert ook nog eens een mooie CO2-reductie op.” Gezamenlijk werken we aan een mooie toekomst waarin we stappen blijven zetten naar meer circulaire en duurzame verpakkingsoplossingen.

Gezamenlijk werken we aan een mooie toekomst waarin we stappen blijven zetten naar meer circulaire en duurzame verpakkingsoplossingen.

Sander van Veen, Inkoper Koninklijke Vezet
Lees meer over deze case

De opdracht: een duurzame variant van een bestaande saladeverpakking voorzien van een tamper-evident sluiting.

Wim Mariën, voormallig accountmanager Hordijk Spuitgiet Verpakkingen
Lees meer over deze case
1 /

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief