Hier zijn wij goed in

Bij Hordijk staat duurzame ontwikkeling voorop. Met aandacht voor mens en milieu werken we aan  verduurzaming van onze producten en processen en zijn we continu in ontwikkeling.  Bekijk en lees wat onze duurzaamheidsinitiatieven zijn.

 

Circulaire verpakkingen

De toekomst in kunststofverpakkingen gaat naar circulaire verpakkingsoplossingen. Samen met de hele keten werken we aan verbetering van het recyclaat zodat we meer grondstof kunnen hergebruiken in hoogwaardige, voedselveilige verpakkingen. Dit doen we bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een mono vleesschaal met een locked-seal. Hiermee zorgen we bij het ontwerp van het product al voor een beter kwaliteit van het recyclaat.

Naar minder CO2 per product.

In onze verpakking passen we steeds meer recyclaat toe afkomstig van gebruikte verpakkingen dat weer is bewerkt tot een voedselveilige grondstof. Hiermee verlagen we de CO2 footprint van ons grondstofgebruik. De energie die we gebruiken voor onze productieprocessen is hernieuwbaar. Door slimmer verder te ontwikkelen verlagen we jaar op jaar de CO2 footprint van onze producten.

Innovatie voor een duurzamere toekomst.

Samen met onze klanten, ketenpartners en de wetenschap werken we voortdurend aan innovaties met het oog op nieuwe duurzamere materialen, verduurzaming van design en het reduceren van energiegebruik.

ONZE WAARDEN; VERBINDEN EN DUURZAAMHEID

Innovatie

We spreken met CEO Rik Hennink over de visie op de toekomst van Hordijk. Als het aan hem ligt is Hordijk nu én later internationaal toeleverancier van innovatieve verpakkingen, producent van duurzame glastuinbouwkassen en aanverwante producten voor de food & agri-industrie. “Bij bedrijfsbeslissingen benutten we de kansen die bijdragen aan een beter milieu en optimaal welzijn van onze collega’s en de maatschappij.” Zo maakt Hordijk op dit moment haar verpakkingsoplossingen zo goed mogelijk recyclebaar. “Onze kassen maken we van hoogwaardig materiaal dat op een duurzame manier beantwoordt aan de wereldwijde groei naar verse tuinbouwproducten. En onze mensen zetten we in met aandacht voor betrokkenheid, veiligheid en hun ontwikkeling.”

“Kunststof is goed te recyclen en voorkomt veel voedselverspilling.”

We moeten verduurzamen. Dat vindt Hordijk ook. En dat doen we. Juíst ook door kunststof in te zetten. “Kijkend naar de gehele Life Cycle Analysis (LCA) is een kunststof verpakking vaak een duurzamere keuze dan andere materialen of niet verpakken. Kunststof is goed te recyclen, gaat lang mee, is gemakkelijk te vervoeren én voorkomt veel voedselverspilling. Want verpakt voedsel is langer houdbaar.” Maar dat betekent niet dat Hordijk koste wat kost vasthoudt aan kunststof. “In 1966 stapten we – na 44 jaar gebruikte hebben gemaakt van hout – over op thermogevormde kunststofverpakkingen. Met diezelfde vernieuwende drive gaan we de toekomst tegemoet. We staan open voor duurzame alternatieven en volgen de ontwikkelingen rondom houtpulp, karton en andere biologische materialen op de voet.”

visie hordijk

Onze klanten over Hordijk

VERSTEGEN-LOGO-RGB-HR-2023

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Met Hordijk bekijken we waar in de gehele keten nog winst te behalen valt op dit vlak. Zodat we samen onze ecologische voetafdruk verder kunnen verkleinen.

Len Warmerdam, Senior Purchaser & Packaging Technologist Verstegen
Lees meer over deze case
Remia logo

Remia is net als Hordijk een familiebedrijf, dat draagt positief bij aan de manier van samenwerken en zakendoen.

Lees meer over deze case
Logo-Seepje

Het vraagstuk van Seepje was helder: een fles maken uit 97% gerecycled HDPE

Jasper Gabrielse, Co-founder Seepje
Lees meer over deze case
logo colruyt transparent

De opdracht: een duurzame variant van een bestaande saladeverpakking voorzien van een tamper-evident sluiting.

Wim Mariën, voormallig accountmanager Hordijk Spuitgiet Verpakkingen
Lees meer over deze case
1 /

Duurzaam samenwerken

logo eos cycle
Algemeen certificeringen logo BRC
1 /

Meer informatie

Meer weten over onze duurzaamheidprojecten neem dan contact met ons op of schrijf je in voor de nieuwsbrief om nieuws over innovaties op de voet te volgen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.