Elektrificatie is een revolutionaire innovatie in de productie van circulair EPS (piepschuim). Als eerste in Nederland introduceert Koninklijke Hordijk een machine, die EPS-producten maakt met elektriciteit i.p.v. stoom. Een nieuwe techniek die de CO2-uitstoot extreem verlaagt. Met deze innovatie verwerkt Hordijk EPS-materiaal nog duurzamer.

Elektrifiatie voor duurzame EPS-productie: geen stoom maar stroom

Het voornaamste is dat er vrijwel géén stoom meer wordt gebruikt bij de productie van EPS. Dit zorgt voor een veel lagere CO2-uitstoot. Eén elektrische foam moulding machine bespaart 427 ton CO2 per jaar. Dit staat gelijk aan de CO2-uitstoot van zo’n 57 gezinnen.

Gerecycled EPS als grondstof

Een ander voordeel van de elektrische foam moulding machine is dat mechanisch gerecycled materiaal goed kan worden verwerkt, zonder dat het eindproduct aan kwaliteit verliest. Er zijn goede testen met ten minste 50% recyclaat. Er kan dus meer hergebruikt worden en er is minder nieuw materiaal nodig, dat is nóg gunstiger voor de totale CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan de klimaatdoelstellingen van de overheid: in 2030 moet 50% van alle grondstoffen afkomstig zijn van gerecycled materiaal.

Media slider

1 /

Certificeringen en partnerships

1 /

Meer informatie? Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar EPS tuinbouw-trays? Neem dan contact op met onze vestiging in Delft.

Dit is tekst mediablok.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief