Isolatie & Bouw

EPS wordt volop gebruikt in de bouwsector. De lichte en isolerende eigenschappen van EPS leveren veel voordelen op.

Hordijk EPS heeft een breed scala aan producten voor isolatie en bouw ontwikkeld. Deze producten hebben een uitgekiende constructie, waardoor ze snel en gemakkelijk te verwerken zijn.

Matrijsgevormde isolatieplaten

De isolerende kwaliteiten van EPS werken goed tegen warmte en kou. EPS is uitermate geschikt om te voldoen aan de steeds strenger wordende isolatie-eisen. Goede isolatie beperkt de energiekosten en reduceert de CO2-uitstoot. De isolatie-ankerplaat is een grote isolatieplaat met een haaklas rondom en is aan de bovenzijde voorzien van een wafelprofiel. Deze isolatieplaat biedt een goede thermische isolatie en door het wafelprofiel aan de bovenzijde van de isolatieplaat, een uitstekende hechting met de in het werk gestorte beton. Toepasbaar in de woning- en utiliteitsbouw. De isolatie-ankerplaat is in diverse diktes en densiteiten leverbaar.

Spouwmuur

Speciaal voor het isoleren van woningen hebben we losse EPS-korrels. Gespecialiseerde bedrijven spuiten deze korrels in de spouwmuur of onder de vloer voor isolatie.

Vloerverwarmingssystemen

Ook vloerverwarmingssystemen worden van EPS gemaakt. Op de EPS-isolatieplaat wordt een gethermovormde kunststofplaat geperst. Tussen de noppen kan eenvoudig de buis van het vloerverwarmingssysteem worden gelegd. De EPS-laag zorgt voor een sterk isolerende werking. En door het gebruik van Trittichal-techniek ook voor extra akoestische demping.

Funderingsbekisting

Onze EPS-funderingsbekisting wordt in de woning- en utiliteitsbouw gebruikt voor funderingsbalken op paalfunderingen. De bekisting is leverbaar in verschillende maten. Ook voor funderingen op de “vaste” grond heeft Hordijk een oplossing: De Vorstrandkist en HD-kist.

EPS-vulelementen

Speciaal voor combinatievloeren maken we vulelementen in verschillende afmetingen en met verschillende isolatiewaarden (Rc). Voor de renovatie van houten vloeren is er het Reno-vulelement. Dit vulelement wordt samen gebruikt met een stalen ligger. Hierdoor is het licht in gewicht en snel te plaatsen.

1 /

Certificeringen en partnerships

Algemeen partnerships logo petcore
Algemeen certificeringen logo ISO 26000
Algemeen certificeringen logo ISO 9001
Algemeen certificeringen logo BRC
Algemeen certificeringen logo BCCA
Algemeen branches logo nrk
Algemeen branches logo nrk verpakkingen
Algemeen branches logo stybenex
Algemeen partnerships logo plastic pact
logo eos cycle
logo nvc
1 /

Meer informatie? Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een product voor isolatie en/ of bouw? Neem dan contact op met onze vestiging in Delft.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.