100 jaar Hordijk bekroond met predicaat Koninklijk

Gepubliceerd op: 12-05-2022

Sinds woensdagochtend 11 mei gaat Hordijk door het leven als Koninklijke Hordijk. Een grote eer én bekroning van ons honderdjarig bestaan. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer Smit reikte om 11.00 uur het predicaat ‘Koninklijk’ uit aan CEO Rik Hennink.

Dit gebeurde bij Hordijk in Delft, onder het toeziend oog van onder meer onze aandeelhouders, raad van commissarissen en burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft. Met deze feestelijke gebeurtenis geeft de koning ons het recht om het mooie predicaat te voeren.

100 jaar geleden

2022 is voor Hordijk een jubileumjaar: we bestaan dit jaar 100 jaar. In 1922 richtte Groeneveld Hordijk zijn timmerbedrijf Hordijk op. Hij specialiseerde zich in houten emballage voor de tuinbouw. In 1966 stapte Hordijk – na 44 jaar gebruikmaken van hout – over op thermogevormde kunststofverpakkingen. Inmiddels werken er zo’n 500 mensen bij de Hordijk Groep en onze productiebedrijven. We zijn internationaal toeleverancier van innovatieve verpakkingen, producent van duurzame glastuinbouwsystemen en aanverwante producten in food & agri.

Respect, waardering en vertrouwen

Rik Hennink, CEO van Hordijk reageert trots op de uitreiking: “De toekenning van het predicaat Koninklijk is een compliment voor alle collega’s. De koning kent het predicaat persoonlijk toe per Koninklijk Besluit. Het is een bekroning van ons jubileumjaar en betekent dat Hordijk uitstekend bekend staat in de markt, als succesvol en betrouwbaar bedrijf. Nationaal én internationaal. Het predicaat heeft ook een diepere betekenis: het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de koning tegenover ons bedrijf.”

Op naar 100% circulariteit

Hordijk is continu bezig met innovatie en verdere verduurzaming. Eerder maakten we al de overstap van houten verpakkingen naar kunststof. En nu zetten we in op 100% circulariteit. Rik Hennink: “We maken onze verpakkingsoplossingen optimaal recyclebaar. Onze kassen maken we van hoogwaardig materiaal dat op een duurzame manier beantwoordt aan de wereldwijde groei naar verse tuinbouwproducten. Nu Hordijk 100 jaar bestaat, kijken we vooruit. Als Koninklijke Hordijk gaan we met dezelfde vernieuwende drive de toekomst tegemoet.”

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.