Sinds de start in 1958 heeft Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot zich ontwikkeld tot ’s werelds meest competitieve verpakkingswedstrijd. NVC Nederlands Verpakkingscentrum stimuleert met De Gouden Noot ‘holistische’ innovatie in verpakte producten en verpakkingen.

Massief gouden walnoot

De wedstrijd dankt zijn naam aan de unieke winnaarstrofee met daarin een massief gouden walnoot, symbool van duurzame, effectieve en innovatieve verpakkingen. Winnen brengt aanzienlijke wereldwijde bekendheid, zowel ‘online’ als ‘fysiek’ via toonaangevende verpakkingsbeurzen en evenementen, waaronder Interpack 2023 en de ALL4PACK Emballage Paris. Deelname geeft het bedrijf en zijn medewerkers ook erkenning voor al hun innovatie-inspanningen.

Jurering in twee rondes

De jurering vindt plaats in twee rondes. De jury is onafhankelijk en de leden bestrijken alle aspecten van verpakkingen. Voorzitter van de jury is prof. dr. Renee Wever. In de eerste ronde van de uitspraak, op 19 en 20 mei 2022, zijn uit maximaal veertig inzendingen tien finalisten gekozen. De wedstrijd heeft geen subcategorieën; alle inzendingen worden beoordeeld op hun algehele innovativiteit. Niet-finalisten hebben een rapport ontvangen met de bevindingen van de jury over hun inzending.

In de tweede juryronde op 15 september 2022 krijgen de finalisten ieder de kans om hun inzending te presenteren aan de gehele jury. De jury zal dan beslissen welke inzending het goud wint en welke het zilver en brons wint.

Uitreiking Gouden Noot 6 oktober

De uitreiking van de 31e editie van De Gouden Noot vindt plaats op 6 oktober 2022 in de A’DAM Toren. Tijdens deze fenomenale avond worden onder leiding van Francesca Vanthielen De Gouden Noot en de runners-up van de 31e editie bekroond als de meest competitieve verpakkingsinnovatieprijs. De livestream start vanaf 19:30 uur CEST.

De 10 finalisten van de 31ste editie van De Gouden Noot
Na de eerste juryronde heeft de jury de 10 beste ‘holistische’ verpakkingsinnovaties van deze editie gekozen. Bekijk hier de 10 innovaties die strijden om De Gouden Noot trofee!

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.