Polypropeen of ook wel polypropyleen genoemd wordt afgekort tot PP. Het is een veelzijdig materiaal en wordt dan ook veel toegepast in verpakkingen.

Polypropyleen  behoort tot de groep polyolefinen kunststoffen. Het is een harde maar flexibele kunststof en wordt daarom vaak toegepast in doppen die moeten scharnieren of in kunststof knijpflessen. Als folie is PP transparant maar toegepast in wat dikkere vormvaste verpakkingen toont het opaal (melkachtig wit).

PP heeft een hele goede vocht barrière en goede seal eigenschappen. Verpakkingen van PP zijn hittebestendig tot 120°C en geschikt voor gebruik in de magnetron. Moet de verpakking ook geschikt zijn om in de vriezer te bewaren dan is een speciale PP nodig die tot -40°C toepasbaar is.

Met een soortelijk gewicht van 0.91 kg/dm³ is PP een van de lichtste, in verpakkingen toegepaste, kunststoffen.

PP is heel goed te recyclen maar gerecycled PP mag niet  opnieuw toegepast worden in voedingsmiddelen- of pharmaverpakkingen. PP kan wel gerecycled worden naar verpakkingen voor niet contact gevoelige productcategorieën. Een spuitgiet verpakking van PP kan worden voorzien van een ‘In Mould’ PP label zodat de gehele verpakking uit één materiaal soort (mono) blijft.

Eigenschappen en toepassingen van PP

Eigenschappen

Hoge vochtbarrière geschikt tot 120°C en voor magnetron goede seal eigenschappen kleine buigvermoeiing Zeer licht materiaal Vetbestendig

Toepassingen

Houdbare voedingsmiddelen Kant & klaar maaltijden Verse voedingsmiddelen Home & personal care Pharma

Dit is een media slider

1 /

Remia is net als Hordijk een familiebedrijf, dat draagt positief bij aan de manier van samenwerken en zakendoen.

Lees meer over deze case
1 /

Certificeringen en partnerships

1 /

Meer informatie? Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een verpakking van PP? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief