Op 1 juli opent Koninklijke Hordijk de deuren van een nieuwe vestiging in Duitsland: Hordijk Verpackungen GmbH in Heusenstamm. Onze nieuwe vestiging is het resultaat van de splitsing van samenwerkingsorganisatie Miko–Hordijk GmbH. Ook in Duitsland stelt Hordijk ambitieuze doelen.

In Duitsland voerde Hordijk samen met Miko-Pac uit België al 15 jaar een verkooporganisatie: Miko-Hordijk GmbH. Met de oprichting van Hordijk Verpackungen GmbH speelt Hordijk in op een groeiende markt voor kunststof verpakkingen van onze Oosterburen. “Vooral op het gebied van PET, waarin Hordijk marktleider is in Nederland, zien we volop kansen in Duitsland”, vertelt Rik Hennink, CEO van de Hordijk Groep.

Verwachte groei

Naast de Duitse vestiging heeft Hordijk in Nederland nog vijf vestigingen. De verwachting is dat de groei het komende jaar alleen maar verder zal toenemen. Met name in Duitsland wordt een flinke groei verwacht. De keuze om hier een vestiging te openen, was dan ook snel gemaakt. “Vooral bij de middelgrote bedrijven in Duitsland hopen we een nieuwe markt aan te boren”, zegt Rik. “Wij hebben ons inmiddels bewezen in Nederland en Duitsland bij grote opdrachtgevers. Natuurlijk wordt er van ons verwacht dat we groeien. Dat is ook mijn doel!”

In de Duitse markt loopt PET nog achter op PP voor kunststof trays

Er zijn belangrijke verschillen tussen de Nederlandse en Duitse markt, zo vertelt Rik. “In Duitsland loopt PET nog achter op PP in de markt voor kunststof trays. Maar PET biedt unieke mogelijkheden, met name op het gebied van recycling. Dat heeft Hordijk in Nederland al laten zien. Dit stelt ons in staat om ook in Duitsland met dit materiaal ons marktpotentieel te benutten.” Hierbij put Hordijk in Duitsland natuurlijk uit de Nederlandse ervaringen. “In Nederland is Hordijk marktleider. Dit is mede te danken aan hoe we in staat zijn om monoverpakkingen te produceren met PET en PP”, legt Rik uit.

Recycling van PET

De verpakkingsmarkt in Duitsland is volop in beweging. Hier liggen nieuwe kansen voor Hordijk. “De markt is competitief. Dit is een uitdaging. Maar ik voorzie voor de komende tien jaar een stevige groei voor onze markt in Duitsland en Duitstalige landen.” In juni won Koninklijke Hordijk in Nederland de ‘Afvalfonds Verpakkingen Award 2022’. Dit illustreert wat er mogelijk is, ook in Duitsland. Rik: “Vooral met de recycling van PET is Hordijk in Nederland véél verder gevorderd dan andere Europese landen. We hebben in toenemende mate de mogelijkheid om PET tray-to-tray te recyclen. Dat is wat we nodig hebben in de kunststofindustrie.”

Koninklijke Hordijk

Sinds 11 mei gaat Hordijk door het leven als Koninklijke Hordijk. Een grote eer en bekroning van ons honderdjarig bestaan. Rik ziet het belang van het predicaat. “Ik merk hoe trots collega’s in Nederland hierop zijn. Het is prachtig dat Hordijk deze erkenning krijgt. Het laat zien dat Hordijk in het verleden en nu op de goede weg is. Dat we samen vooruit kunnen kijken naar een mooie toekomst.”

Ambitieuze doelen

Hordijk stelt ambitieuze doelen. Dit heeft alles te maken met onze waarden: verbinden en duurzaamheid. We gaan mee met maatschappelijke ontwikkelingen en lopen voorop in de markt. Ons familiebedrijf bestaat niet voor niets al 100 jaar. En op 1 juli is het zover. Hordijk geeft haar toekomst in Duitsland een nieuwe vorm. Rik: “We zijn ontzettend blij dat we nu echt van start kunnen. Samen kijken we ernaar uit om onze klanten in Duitsland te bedienen als Hordijk Verpackungen GmbH.” Zo gaat Hordijk in Nederland én Duitsland de volgende 100 jaar met vertrouwen tegemoet.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.