Over ons

Wij produceren kunststofverpakkingen en glastuinbouwsystemen voor de food- en agrisector.

De Hordijk Groep is een (h)echt familiebedrijf

De historie van familiebedrijf Hordijk gaat meer dan 100 jaar terug. Onze wortels liggen in de tuinbouw als producent van houten verpakkingen / kisten en houten kassenbouwmaterialen. Door de tijd heen is hout vervangen voor aluminium en staal in de kassenbouw en kunststof voor verpakkingen. Tegenwoordig bestaat de Hordijk Groep uit vier gespecialiseerde dochterondernemingen. We maken onder meer kunststofverpakkingen voor (fresh) foodproducten en ontwikkelen glastuinbouwsystemen van staal en aluminium. We zijn zowel in Nederland als in het buitenland actief.

Verbinden zit in ons DNA

Onze lange historie bewijst dat de Hordijk Groep: ondernemend, innovatief, betrouwbaar en bovenal verbindend is. ‘Verbindend’ in de praktijk betekent dat Hordijk trouwe medewerkers, lange klantrelaties en een uitgebreid netwerk heeft.

https://hordijk.nl/wp-content/uploads/2024/07/Over-ons-MISSIE.png

Oprichting Hordijk

1922

Groeneveld Hordijk richt in 1922 in Berkel en Rodenrijs zijn timmerbedrijf Hordijk op. Vanwege zijn goede contacten met tuinders specialiseert hij zich in houten emballage voor de tuinbouw.

oprichter groenveld hordijk

Overname kistenfabriek Huisman te Delft

1945

Om ook de volgende generatie te voorzien van een goede broodwinning, breidt Groeneveld Hordijk zijn bedrijf net na de oorlog uit met de overname van Kisten- en Raamlijstenfabriek Huisman in Delft. In 1950 volgt de overname van de NV kistenfabriek en houthandel v/h Beekhoven in Zaandam.

De omschakeling naar kunststof

1966

Een groeiende vraag naar de blauwe kunststofverpakking voor aardbeien leidt tot de omschakeling van hout naar kunststof, een revolutionaire stap voor Hordijk. In Zaandam start men met de productie van Van Dalen champignon- en/of aardbeienbak bestaande uit een combinatie van harde kunststof en karton.

Oprichting Alcomij te ’s-Gravenzande

1969

Ook in de kassenbouw blijft Hordijk zich aanpassen aan de veranderde behoeften in de markt. In 1969 wordt, samen met Voskamp en Vrijland NV, de firma Alcomij opgericht. Onder leiding van Hordijker Jan Benschop start Alcomij met de productie van aluminium en stalen onderdelen voor de kassenbouw waardoor men ook hier omschakelt naar modernere materialen.

Start productie EPS voor komkommers

1969

In 1970 schakelt de fabriek in Delft over op de productie van geëxpandeerd polystyreen, ook wel bekend als tempex of piepschuim, verpakkingen voor het transport van komkommers. Eind jaren ’60 voldeed hout niet meer als grondstof voor verpakkingen voor de tuinders, men ging op zoek naar alternatieven en kwam uit bij EPS.

Fabriek wordt bedrijfshal in Berkel

1979

Alle houtverwerkende activiteiten waren inmiddels verhuisd naar de vestiging in Delft. Omdat de fabriek in Berkel was verouderd werden in 1977/1978 de productiegebouwen aan de Rodenrijseweg vervangen door een bedrijfshal van 7.500m2.

Hordijk neemt aandeel Alcomij van Voskamp & Vrijland over

1985

in 1985 koopt Hordijk Voskamp & Vrijkamp uit en wordt Alcomij een volle Hordijk-dochter. Het onderdeel en de naam Hordijk Kassen BV wordt geïntegreerd in Alcomij.

Introductie APET en nieuw distributiecentrum in Zaandam

1997

Na veel onderzoek en tests lukt het Hordijk Zaandam in 1995 zelf een combinatie van Polystyreen en Polypropyleen te gaan extruderen. Het heldere, goed recyclebare APET is geboren. Een grote stap waarmee Hordijk een voorsprong neemt op de concurrentie en een grotere leverancier wordt van verpakkingen voor de Food industrie en retail. In 1997 krijgt Hordijk de mogelijkheid om een stuk grond aan de Daalderweg te Zaandam aan te kopen en bouwt een eigen distributiecentrum.

Hordijk neemt afscheid van hout als grondstof en gaat volledig over op kunststof als verpakkingsmateriaal

2007

Hordijk sluit de vestiging in Berkel, hiermee komt er een einde aan 85 jaar houtverwerking. Hordijk breidt haar kunststofverwerkende activiteiten uit door de overname van een spuitgiet- en extrusieblaasbedrijf in Zevenhuizen Van Rexam Hiermee is Hordijk Spuitgiet Verpakkingen een feit.

Nieuwe duurzame kantoor-/productiefaciliteit in Zaandam

2020

Donderdag 4 juni 2020 was een hoogtepunt in de geschiedenis van Hordijk. Precies volgens planning opende die dag de nieuwe en duurzame productielocatie van zo’n 25.000m2 aan de Daalderweg in Zaandam. De fabriek heeft vloerverwarming, luchtbehandeling- en VRF-systeem voor klimaatbeheersing. Zonnepanelen dragen bij aan de stroomvoorziening en het gebouw heeft geen aardgasaansluiting.

Uitreiking predicaat Koninklijk

2022

In 2022 bestaat de Hordijk Groep 100 jaar. Een bijzondere mijlpaal voor ons familiebedrijf als we op 11 mei 2022 het predicaat Koninklijk krijgen uitgereikt. Het Hordijk logo wordt uitgebreid met een kroon en het woord Koninklijk.

Hordijk in cijfers

500

+

Hordijk heeft ruim 500 medewerkers in dienst verdeeld over 4 vestigingen een een verkoopkantoor in Duitsland.

125

De omzet van de Hordijk Groep bedraagt zo'n 125 miljoen euro per jaar.

25

+

We hebben klanten in het binnen- en buitenland. We leveren onze producten en diensten aan zo'n 25 landen.

Brancheorganisaties en partnerships

algemeen certificering BRCGS logo
Algemeen branches logo nrk verpakkingen
Algemeen partnerships logo petcore
Algemeen branches logo nrk
Algemeen partnerships logo plastic pact
logo nvc
logo eos cycle
Algemeen branches logo stybenex
1 /

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.